Att måla om möbler

Jag har under åren samlat på mig extremt mycket böcker, jag är vad man kallar ett läshuvud. Eftersom jag älskar mina böcker vill jag att de ska ha en fin plats att stå på, därför har jag ganska nyligen fixat en stor och fin bokhylla för dem att stå i. Jag lyckades snickra ihop den helt själv men kände mig inte trygg med att måla den, därför kände jag att det var bättre att vända sig till en målare i Borlänge.

Om du funderar på att måla om din bokhylla kan du faktiskt måla den på bara en helg. Det är egentligen inte ett överdrivet svårt arbete, dock kan det kännas omöjligt om man varken har erfarenhet eller kunskap inom måleri. Många människor är skrämda av tanken på att måla möbler, precis som jag blev. Dessutom var det inte bara en liten möbel som skulle målas i mitt fall utan en riktigt stor bokhylla.

Jag hade satt ihop många små hyllor och byggt in dem i snygga lister och dörrar. Resultatet blev som en platsbyggd bokhylla, den täckte en hel vägg. Eftersom det var så många ytor som behövde målas, dessutom många olika texturer var jag lite rädd för att måla själv. Speciellt eftersom jag aldrig tidigare har målat möbler.

När man målar möbler är det många gånger inte bara att måla, det är många saker man kan behöva tänka på. Att använda primer, slipa, hitta en färg som fäster på materialet och att få en jämn yta är bara några av sakerna man kan behöva tänka på. Om man, precis som jag, istället anlitar en målare i Borlänge behöver man inte oroa sig för alla dessa saker. En målare med kunskap och erfarenhet vet precis hur de ska måla för att uppnå det bästa resultatet, oavsett vad det är som ska målas om.